Referindu-se la o întâlnire pe crae a avut-o cu Joe Biden cu 20 de ani în urmă, fostul președinte al UDMR, Béla Markó, speră că alegerea candidatului democrat va însemna o refocusare a atenției Statelor Unite ale Americii către respectarea drepturilor omului și, în special, a drepturilor minorităților în regiunea est-europeană.

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS), organizaţia care a iniţiat procesul de strângere a semnăturilor la nivel european pentru protecţia regiunilor naţionale, speră că se va continua strângerea semnăturilor şi că se va forma o nouă mişcare etno-regională europeană care trebuie clădită permanent în această direcţie, a declarat, duminică, Balázs Izsák, preşedintele CNS.

UDMR solicită guvernului să revină asupra închiderii școlilor sau să explice de ce aplică în această privință o politică unică în Uniunea Europeană.

În Olanda numărul de infectare cu noul coronavirus a scăzut la jumătate față de săptămâna trecută, la trei săptămâni de la instituirea unor măsuri dure de prevenție împotriva răspândirii maladiei Covid-19.

În urma negocierilor dintre autoritățile din Ungaria, respectiv China, Ungaria a primit un milion de tablete antivirale (favipiravir) din China.

Bejegyzés navigáció