A perkeresetet helyi idő szerint hétfőn a pennsylvaniai szövetségi bíróságon nyújtották be, annak gyanújával, hogy a tagállam levélszavazási rendszere „nélkülözött minden átláthatóságot és ellenőrizhetőséget, amely a személyes szavazások esetében biztosított volt”.

A 20 elektort adó Pennsylvaniában a szavazatok 99 százalékát dolgozták fel eddig, és az eddigi eredmények szerint a demokrata jelölt, Joe Biden győzött, így a pennsylvaniai elektorokkal együtt magáénak tudhatja az elnökké választásához szükséges 270 szavazatot. Az amerikai elnök perkeresete azt kéri, hogy azonnal állítsák le Biden győzelmének igazolását Pennsylvaniában.

William Barr igazságügyi miniszter, egyben legfőbb ügyész utasította beosztottjait, hogy vizsgálják ki a november 3-i elnökválasztáson történt, feltételezett szabálytalanságokat.

Változatlanul tart a szavazatszámlálás a 15 elektort adó Észak-Karolinában, a 16 elektorral rendelkező Georgiában és a 11 elektort delegáló Arizonában is.

Közben Christopher C. Miller személyében új védelmi minisztert nevezett ki az amerikai elnök. Donald Trump a Twitteren jelentette be: Miller, aki az Országos Terrorelhárító Központ igazgatója, azonnali hatállyal ügyvezető miniszterként veszi át a munkát Mark Esper védelmi minisztertől. A mikroblog-bejegyzésben Trump kiemelte, hogy Miller „nagy tiszteletnek örvend”, és korábbi pozíciójában „a szenátus egyhangúlag támogatta” a kinevezését. Az NBC televízió információi szerint Esper még a hétvégén megírta a lemondó levelét.