Tüntetők hatoltak be az örmény parlament és kormány épületébe Jerevánban mára virradóra az ellen tiltakozva, hogy Nikol Pasinján miniszterelnök korábban bejelentette: megállapodást írt alá a hegyi-karabahi fegyveres konfliktus lezárásáról Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnökkel és Vlagyimir Putyin orosz államfővel.

Szakértők megadásként értékelték Pasinján bejelentését. A több ezer spontán összegyűlt tüntetők egy része behatolt a kormány épületébe – áttörve a rendőrségi kordonon –, árulónak nevezve a miniszterelnököt. Az állami televízióban bemutatott képsorokon látható volt, amint feldúlják a kormány irodáit, széttörik a bútorokat, ajtókat, ablakokat. Egyesek a miniszterelnök irodájáig is eljutottak, ám ő nem tartózkodott az épületben.

A kormányfő a Facebookon közzétett bejegyzésében hangsúlyozta, hogy döntését a karabahi fegyveres konfliktus lezárásáról a fronton kialakult helyzet tette szükségessé. Egyben bejelentette, hogy szigorúan meg fogják büntetni a zavargások felbujtóit. Az ellenzéki Virágzó Örményország párt a parlament rendkívüli ülésének összehívását szorgalmazta, hogy a Pasinján által kötött megállapodást visszavonják.