• Moara din oraşul Valea lui Mihai (jud.Bihor), aflată pe vremuri în proprietatea familiei Glück, urmează a fi transformată într-un centru cultural. Descendentă directă a familiei este poeta Louise Glück, câştigătoarea premiului Nobel pentru literature din acest an, care trăieşte în prezent în America. Potrivit planurilor, clădirea va găzdui o sală de teatru, mai multe săli de repetiţii şi de expoziţii. Costurile de reabilitare a imobilului sunt estimate la 5 milioane de lei şi vor fi finanţate din fonduri guvernamentale româneşti.
  • Duminică începe ediția a 14-a a Săptămânii Filmului Maghiar din București, organizat de Institutul Cultural Maghiar. Timp de 10 zile vor fi proiectate cele mai noi pelicule ale cinematografiei maghiare, din Transilvania 8-17 noiembrie 2020.
  • Astăzi începe la Sibiu a 15-a ediție a Festivalului Ars Hungarica. Festivalul se mută pentru prima data în mediul online. (6 noiembrie – 12 decembrie) INSERT: TAKÁCS Gyöngyi organizatorul evenimentului.
  • A încetat din viață SZŐCS Géza, poet distins cu premiul Kossuth, fost secretar de stat pentru cultura din guvernul Ungariei. Între anii 1981 și 1983 a fost co-editor al revistei de samisdat „Ellenpontok“, tipărită la Oradea. În urma mai multor acțiuni a fost supus la tracasări sistematice din partea Securității. (1953 – 2020)
  • Ungaria va putea obţine o mostră dintr-un vaccin chinezesc împotriva coronavirusului.
  • Budapesta va găzdui MTV European Music Awards pe 8 noiembrie. Programele, care vor prezenta atracţiile emblematice ale Budapestei, vor putea fi vizualizate de aproape un miliard de persoane din 200 de ţări la televizor şi pe internet.

Bejegyzés navigáció