A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos-csoportja, elnöksége és tagjai őszinte érdeklődéssel és elkötelezettséggel tekintenek Erdélyre és az ottani helyzetre, történésekre – olvasható a nemzetközi szolgálat szerkesztőségünkbe eljuttatott levelében. A Dr. Edvi Péter elnök megjegyzi: a járvány nagyban befolyásolja tevékenységüket, nem utazhatnak népes csoportokkal sem Erdélybe, sem Erdélyen túli területekre, ugyanakkor segítik a gyerekeket és gyermekintézményeket.

Székelyföldre valószínűleg legközelebb 2021 őszén látogathat el önkéntes orvos-csoport. Ennek tagjai az utazás előtt legalább 2 héttel megkapják a Covid-védőoltást – írja levelében a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke, aki a székelyektől azt kéri, hogy egy évig visszahúzódva éljenek, annak érdekében, hogy egy év múlva együtt ünnepelhessék a járvány legyőzését.

Dr. Edvi Péter megjegyzi: a csángóknál is tovább dolgoznak, futnak a különböző projektjeik, de a kapcsolattartás ott is nehézkesebb, ugyanis a csángók közül is sokan megbetegedtek.