Az Egészségügyi Világszervezetet aggasztja a COVID-19 esetek robbanásszerű növekedése, de a szervezet az iskolák nyitva tartását szorgalmazza. Európa lett a világjárvány központja és olyan országok, mint Ausztria, Svájc, Lengyelország vagy Oroszország ismét rekordnak számító fertőzést jelentettek be az elmúlt 24 órában. Az Egyesült Államokban is 120 ezerrel nőtt a betegek száma egy nap alatt, ami világszinten első helyen tartja az országot.

Európában Franciaországban van a legtöbb fertőzött, 1,6 millió. Mától Párizsban megtiltják a készételek házhoz szállítását este 10 és reggel 6 óra között, ugyanakkor alkoholt sem lehet árusítani éjszaka.

Olaszországban is éjszakai kijárási tilalom van érvényben a következő egy hónapban, ugyanakkor bezártak bizonyos intézményeket is.

Nagy Britannia mától, Görögország pedig holnaptól lesz karanténban. Magyarország bejelentette: a jövő hónapban bizonyos mennyiségű orosz COVID-19 oltást kap.

Dánia az ország északi részén lévő néhány tartományban vezet be korlátozásokat, miután a koronavírus mutációját fedezték fel a nyérc tenyésztő farmokon. A következő egy hónapban bezárják a szálláshelyeket és felfüggesztenek minden kulturális és sport tevékenységet, de az iskolák nyitva maradnak.