• Guvernul ungar a hotărât instituirea din nou, începând de astăzi, a stării excepţionale din cauza epidemiei de coronavirus, şi va solicita Parlamentului să prelungească această situaţie excepţională cu 90 de zile. Premierul ungar Viktor Orbán a precizat, de asemenea, că se vor introduce restricţii de circulaţie nocturne, între miezul nopţii şi ora 5 dimineaţa, iar locurile de distracţie vor fi închise.
  • Potrivit unui studiu, maghiarii din Transilvania se împotrivesc imigrării peste media din România şi Ungaria. Al doilea pachet de rezultate al studiului intitulat „Maghiarii din Transilvania pe harta sistemelor de valori europene” a fost prezentat de specialiştii Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale din România, în cadrul unei conferinţe de presă online, organizată marţi după-amiază la Cluj-Napoca. Directorul institutului, István Horváth a reamintit că, în cadrul studiului realizat de European Values Study (EVS), au fost evaluate pentru prima dată opţiunile de valori ale comunităţilor maghiarilor din Transilvania şi suedezilor din Finlanda. Studiul a fost efectuat în 42 de ţări europene, prin punerea unor întrebări identice, iar de data aceasta au fost prezentate rezultatele privind acceptarea străinilor şi migraţia.
  • În toate localităţile din judeţul Harghita a devenit obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise.
  • În condiţiile epidemiei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Covasna şi jandarmeria angajează personal fără organizarea de concursuri în vederea ocupării posturilor, posibilitate valabilă pe perioada stării de alertă.

Bejegyzés navigáció