• Linia de cale ferată dintre Püspökladány şi Biharkeresztes din apropierea granţei cu România va fi modernizată, electrificarea şi decongestionarea tronsonului de 54 de kilometri se va realiza din aproximativ 128,37 milioane euro cu finanţare de la Uniunea Europeană. Lucrările au început deja şi vor dura cel puţin încă doi ani, ca urmare, va înceta înlocuirea locomotivelor la Püspökladány deoarece va fi electrificat şi acest tronson.
  • Cu o întârziere de 14 ani au fost făcuţi paşi mari în vederea reglementării tranzacţiilor cu terenuri agricole. Cumpărătorii acestor terenuri vor trebui să îndeplinească anumite condiţii, iar în vederea consolidării proprietăţilor se vor întocmi şi liste cu cei care au drept de preemţiune – insert Tanczos Barna, senator UDMR.
  • Guvernul a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Harghita să evalueze cu atenţie sporită situaţia de la Odorheiu Secuiesc, unde raportul de infectaţi la 1000 de locuitori este de mai multe zile peste 8, şi este posibilă carantinarea municipiului – au anunţat primarul şi directorul spitalului municipal.
  • Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe derulează, în perioada octombrie 2020 – iunie 2021, proiectul „Ora de Integritate”, ce are ca obiectiv dezvoltarea valorilor morale și adoptarea unui comportament în acord cu acestea. Proiectul se desfăşoară online din cauza măsurilor de limitare a pandemiei.
  • Purtarea măştii în zone publice deschise şi distanţarea socială este valabilă şi pentru cei care se duc la cimitire în acest week-end cu ocazia comemorării zilei morţilor în toate localităţile din judeţele Covasna şi Harghita.

Bejegyzés navigáció