După România, Ungaria a depus, luni, o acţiune la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene prin care solicită anularea anumitor dispoziţii şi prevederi ale Pachetului de Mobilitate, deoarece acestea impun sarcini financiare şi administrative disproporţionate companiilor de transport.

Ministerul de Externe de la Kiev a reacţionat dur la o postare pe Facebook a ministrului de externe ungar care i-a îndemnat pe maghiarii din Ucraina să voteze pentru candidatul Uniunii Culturale Maghiare din Subcarpatia. Sub pretextul că Budapesta a intervenit în treburile interne ale Ucrainei, ambasadorul ungar la Kiev a fost chemat la sediul Ministerului de Externe ucrainean unde i s-a comunicat că doi membri ai guvernului de la Budapesta vor fi declaraţi persona non grata.

Municipiul Târgu Mureş nu a ajuns pe mâna ungurilor, ci a ajuns din nou în mâna târgumureşenilor – a subliniat în discursul său de inagurare noul primar al oraşului, primul edil de etnie maghiară după 20 de ani. Zoltán Soós a promis implicarea comunităţii în decizii şi mai multă transparenţă.

Cea de-a 20-a ediţie a Zilelor Filmului Maghiar, Filmtettfeszt, va continua online în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, după ce în septembrie organizatorii au fost nevoiţi să întrerupă proiecţiile din Cluj-Napoca, din cauza epidemiei de coronavirus.

Bejegyzés navigáció