A thaiföldi kormány feloldotta ma Bangkokban a rendkívüli állapotot, amelyet a kormányellenes tüntetéseket követően vezetett be. A helyi idő szerint délben életbe is lépett döntést nem sokkal Prajuth Csan-Ocsa miniszterelnöknek az állami médiában sugárzott, előre rögzített beszéde után közölték. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a belpolitikai vitákat a parlamentben kell rendezni, és felszólított mindenkit, tartsa be a törvényeket. Helyszíni beszámolók szerint a tüntetések a beszéd alatt is zajlottak a fővárosban, több ezer ember vonult utcára, akik Prajuth Csan-Ocsa lemondását és a demonstrációkon őrizetbe vett társaik elengedését követelték.

A thai parlament október 26-27-én rendkívüli ülést tart, amelyen várhatóan nemcsak a válságrendezés lehetőségeit vitatják majd meg, de alkotmánymódosításokról is szó lesz.

A thaiföldi kormány október 15-én hozott rendkívüli intézkedéseket, egyebek közt megtiltották a félelemkeltésre, az ország biztonságának, békéjének és közrendjének megzavarására alkalmas hírek közlését is.

Bangkok mellett tüntetéseket jelentettek más városokból is.