• Potrivit Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), sistemul românesc de bacalaureat nu îi discriminează pe absolvenţii şcolilor cu predare în limbă maghiară. Instanţa de la Strasbourg a examinat plângerile a şase tineri din Secuime, care la examenul de bacalaureat nu au obţinut notă de trecere la limba şi literatura română. Alte 10 plângeri similare se mai află în curs de soluţionare.
  • Senatorii au adoptat, ieri, un proiect iniţiat de parlamentari de la UDMR şi PNL, care permite Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) să sprijine persoanele fizice şi juridice autorizate prin împiedicarea încetării activităţii acestora din motive economice şi să susţină înregistrarea sistematică a imobilelor din întreaga ţară, în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară.
  • Astăzi este termenul limită pentru firmele din municipiu Sfântu Gheorghe afectate de pandemie care pot depune cereri pentru ajutoarele acordate de Primărie, pentru schema „COVID minimis” – la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna din Sfântu Gheorghe.
  • Peste o sută de blocuri de locuinţe au fost reabilitate termic în municipiul Miercurea Ciuc, în ultimii 14 ani, oraşul fiind lider la nivel naţional din acest punct de vedere, a precizat primarul Ráduly Róbert Kálmán. 
  • Din cauza epidemiei de coronavirus, evenimentele pe care Guvernul Ungariei le organizează pentru marcarea datei de 23 octombrie, ziua aniversării Revoluţiei de la 1956, vor fi limitate la arborarea ceremonioasă a drapelului maghiar şi la înmânarea Ordinului de Onoare al Ungariei, a transmis secretarul de stat responsabil pentru comunicarea şi cu relaţiile internaţionale.
  • In Ungaria şi în Bazinul Carpatic au fost renovate aproximativ trei mii de biserici, totodată au fost construite şi 130 de lăcaşuri de cult noi, a declarat recent secretarul de stat ungar în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, responsabil pentru relaţia cu cultele, minorităţile şi societatea civilă.
  • Guvernul ungar va da până la trei milioane de forinţi (40 000 lei) fiecărei familii drept ajutor pentru renovarea locuinţei, aceasta fiind ultima măsură adoptată de Executivul de la Budapesta pentru a stimula revenirea economiei după pandemia de coronavirus, transmite Reuters. 

Bejegyzés navigáció