Október 15-től feloldják a karanténkötelezettséget a Romániába Magyarországról érkezőkkel szemben. A kormány által frissített, járvány szempontjából magas kockázati besorolású országok listáján jelenleg 33 állam szerepel, köztük Izrael, Csehország, Belgium, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Nagy-Britannia, Szlovákia és az Amerikai Egyesült Államok. Az innen érkezők kéthetes karanténba kerülnek Romániában.

A karanténkötelezettség nem vonatkozik azokra a személyekre, akik három napnál rövidebb időre érkeznek Romániába, és fel tudnak mutatni egy negatív koronavírustesztet, amelyet a határátlépésük előtti 48 órában végeztek el. A tizedik napon is feloldódható a karanténkötelezettség, abban az esetben ha a beutazók nyolcadik napon elvégezett tesztje negatív.

Ugyanakkor a magyar hatóságok szabályozásai nem változtak, így az érvényes korlátozások értelmében Magyarország területére nem magyar állampolgár személyforgalomban nem léphet be, a magyar állampolgársággal rendelkezők pedig karanténba kerülnek.