• Proprietatea comunei Sânmartin asupra cimitirului militar din Valea Uzului a fost confirmată printr-o sentinţă definitivă. Curtea de Apel de la Târgu-Mureş a respins ieri prin sentinţă definitivă acţiunea oraşului Dărmăneşti în vederea anulării hotărârii Consiliului Local Sânmartin prin care cimitirul militar din Valea Uzului a fost trecut în proprietatea publică a comunei. Rezumatul sentinţei a fost publicată pe portalul tribunalelor din România.
  • Va fi lansat, astăzi la Clubul Diplomaților din București, volumul ”Istoria ilustrată a secuilor”, prima traducere oficială în limba română a controversatului manual de istorie a secuilor „A székelység története”. Moderator: jurnalistul Lucian Mîndruță. INSERT cu HERMANN Gusztáv Mihály istoric, coordonatorul volumului.
  • INTERVIU cu specialistul în comunicare MATUSINKA Beáta din Satu Mare despre atelierul inspiraţional condusă de ea şi despre celelalte proiecte sociale ale ei, printre care și o revista on-line.
  • Institutul Cultural Maghiar București organizează în perioada 8 – 10 octombrie, a II-a ediție a Zilelor Jazzului Maghiar la București. Evenimentul începe, mâine, de la aora 17:00, cu un concert online, susţinut de Ramona Horvath Trio. Concertul inițial trebuia să aibă loc în sala Auditorium a Universității Naționale de Muzică București.

Bejegyzés navigáció