Nem nyitja meg a benti medencéket a kormány, mivel nehéz betartani a fizikai távolságtartás szabályait a hasonló helyeken – jelentette ki tegnap Răzvan Pârjol, a gazdasági minisztérium turizmusért felelős államtitkára.

„Ugyanez érvényes azokra a gyógykezelésekre is, amelyekhez szükség van medencére. Ellenben a vendéglők jól elhatárolt helyiségek” – hangsúlyozta az Agerpres megkeresésére az államtitkár. A hírügynökség azt követően kérte ki a kormány hivatalos álláspontját, hogy a Romániai Gyógyturisztikai Munkáltatók Szövetsége (OPTBR) összehangolt kampányt indított az összeomlás szélére sodródott gyógyturizmus megmentése érdekében. Tegnapi sajtótájékoztatójukon is hangsúlyozták, hogy a gyógyfürdők hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez, és a kormány ezek zárva tartásával több rosszat tesz, mint jót, hiszen a gyógykezelésre érkezők nagy része nyugdíjas, akiknek a kezelések nélkül romlik az egészségi állapota.

Románia az egyetlen ország az Unióban, ahol még mindig korlátozzák a gyógyturizmust, nem engedik a benti medencék megnyitását.