• Conferinţă de presă susţinută de deputatul UDMR Biro Rozalia, astăzi la Oradea. (ora 12:00, la sediul UDMR Bihor)
  • Wizz Air va efectua cu 20% mai puţine zboruri faţă de numărul planificat anterior, din cauza restricţiilor de circulaţie instaurate recent. Astfel, compania aeriană de discount poate trimite în rezervă o parte a flotei sale pe perioada programului zborurilor în sezonul de iarnă, pentru a reduce şi prin aceasta cheltuielile de exploatare.
  • Comisia Europeană avertizează guvernul ungar împotriva oricărei discriminări bazate pe naţionalitate în ceea ce priveşte accesul pe propriul teritoriu după ce Ungaria a anunţat exceptarea de la restricţia cetăţenilor din ţările Grupului de la Vişegrad, Cehia, Slovacia şi Polonia. (Cetăţenii polonezi şi slovaci pot intra în Ungaria cu un singur rezultat negativ al testului de coronavirus.) Comisarii europeni pentru justiţie şi afaceri interne cer ca premierul ORBAN Viktor să anuleze măsurile care nu respectă principiile fundamentale ale dreptului european. Guvernul ungar spune că sunt măsuri de combatere a revenirii epidemiei provocate de coronavirus prin infectările importate.
  • Ediția 27 a festivalului  Astra Film Festival se va desfășura în aer liber și online. Va avea două părți: Astra Film Festival Open Air (în perioada 4-13 septembrie) și Astra Film Festival Online (în perioada 16-25 octombrie). Astra Film Festival Open Air include proiecții de film, întâlniri cu autorii, discuții , programe speciale și concerte și va avea loc la Muzeul Astra și în Centrul Istoric al Sibiului.
  • Au început înscrierile la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe. Oferta de anul acesta cuprinde peste 20 de cercuri. Doritorii se pot înscrie online până pe 30 septembrie. Activitățile vor începe pe 14 septembrie, cu respectarea normelor impuse pentru limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, precizează conducerea instituției.

Bejegyzés navigáció