• INTERVIU cu H. SZABÓ Gyula, directortul Editurii Kriterion, cea mai importantă instituţie culturală minoritară din Europa de Est, care a sărbătorit 50 de ani de la înfiinţare cu apariția volumului intitulat ”O editură minoritară în deceniile de dictatură (1969-1989)” de BARTHA Katalin Ágnes.
  • Regizorul ungar POÓR István realizează un film despre viaţa lui Isus, care va fi prezentat la Congresul Eucharistic de la Budapesta organizat în această lună. Locul filmărilor este comuna Jacodu, judeţul Mureş.
  • Anul acesta Asociația Ivan Patzaichin ar fi organizat cea de-a 10-a ediție a RowmaniaFEST, care a fost amânată pentru anul viitor și care totuși nu putea trece nemarcată: s-a decis o ediție pe apă, adică Caravana Apelor Unite. Această Caravană va fi un tur în canotci și caiace, prin Delta Dunării, din Tulcea până la Marea Neagră. Caravana de 4 zile de vâslit domol până la Sf. Gheorghe, cu seri culturale și nopți petrecute în cort în mijlocul naturii. Caravana vâslitorilor pornește pe 1 septembrie, de ziua Deltei, adică Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării.
  • În luna septembrie continuă evenimentele culturale care au avut loc în perioada iulie-august în cadrul ParCult. În decursul celor două luni publicul doritor de cultură având ocazia de a se distra la 7 concerte, un spectacol de dans popular, 17 proiectări de filme.
  • Până în 15 septembrie se poate vota pentru cele 39 de inițiative din concursul Com’ON Sfântu Gheorghe. Proiectul  dorește să dezvolte atitudinea participativă prin care cu toții adăugăm valoare orașului, modelând astfel viitorul municipiului.
  • Astăzi încep înscrierile la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe. Oferta de anul acesta cuprinde peste 20 de cercuri, astfel încât orice copil să își poată găsi o activitate pe placul lui. Doritorii se pot înscrie online până pe 30 septembrie. Activitățile vor începe pe 14 septembrie, cu respectarea normelor impuse pentru limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, precizează conducerea instituției.

Bejegyzés navigáció