În pofida pandemiei de coronavirus, începând de astăzi până duminică, la Salonta va fi organizată cea de a doua ediție a Festivalului Filmului de Frontieră. Mai mult, inițiatorul evenimentului bilingv, cineastul Marian Crișan plănuiește să se extindă, la anul, într-un oraș de graniță din Ungaria.

Arheologi maghiari şi români au identificat planul fostei biserici cisterciene regale de la Igriş, judeţul Timiş, ceea ce înseamnă că este 99% sigur că temeliile mormintelor care au fost descoperite aici, cu exact un an în urmă, sunt cele ale Regelui Andrei al II-lea al Ungariei şi ale soţiei sale, Yolanda de Courtenay, fiică a împăratului Constantinopolului.

În Voivodina, Serbia fost lansată o platformă online care are ca scop sprijinirea start-up-urilor. Proiectul este derulat de Fundaţia “Prosperitas” care gestionează programul de dezvoltare economică pe care guvernul maghiar îl desfăşoară în Voivodina.

Mai mulți oficiali guvernamentali din Ungaria, printre care și șeful cancelariei primului ministru, Gergely Gulyás, se află în carantină instituţională, după ce sâmbătă trecută au participat la un eveniment particular împreună cu o persoană diagnosticată ulterior cu noul coronavirus.

Bejegyzés navigáció