• Reuniunea online a Consiliului Reprezentanților Unionali al UDMR astăzi. Deciziile adoptate în ședință – privind regulamentului de nominalizare a candidaților la alegerile parlamentare – vor fi prezentate de preşedintele UDMR KELEMEN Hunor în cadrul unei conferință de presă, susținută de la ora 15.00 la sediul UDMR Cluj.
  • Conferinţă de presă susţinută de senatorul CSEKE Attila, candidatul UDMR pentru funcţia de primar al Municipiului Oradea (ora 10:00, la sediul UDMR Bihor).
  • Astăzi are loc proba la Limba şi literatura maternă în cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului naţional de Bacalaureat 2020. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
  • Arheologi maghiari şi români au identificat planul fostei biserici cisterciene regale de la Igriş, judeţul Timiş. Ei spun că temeliile mormintelor care au fost descoperite aici, vara trecută, sunt cele ale Regelui Andrei al II-lea al Ungariei şi ale soţiei sale, Yolanda de Courtenay, fiică a împăratului Constantinopolului. Programul comun de cercetare efectuat de către Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara şi Institutul de Arheologie al Universităţii Catolice “Pázmány Péter” a început în 2013, sub coordonarea Danielei Tănase şi a lui Balázs Major.
  • La București, în curtea Institutului Balassi se pot viziona în continuare filme proiectate în cadrul Festivalului de film documentar și drepturile omului One World România. INSERT: KÓSA András László, directorul Institutului Maghiar din București
  • Astăzi, la Cluj Napoca, pe malul Someșului are loc un spectacolul muzical prezentat de către actori și muzicieni ai Teatrului și Operei Maghiare de Stat din Cluj. Organizatorii atrag atenția că numărul de locuri este limitat din cauza restricțiilor epidemiologice, și în același timp, roagă spectatorii să respecte reglementările în vederea protejării sănătății tuturor. (ora 20.00)
  • Între 27 și 30 august 2020 la Sibiu se va desfășura ediția de anul acesta a TIFF (Transilvania International Film Festival), proiecțiile vor avea loc în aer liber.
  • Ultraciclistul BAGOLY Levente din Sfântu Gheorghe a câştigat prima ediţie a concursului Hungarian Divide 2020, o cursă de 1.200 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de aproape 2.000 de metri, trecând linia de finish ieri, în mai puţin de cinci zile. Următorul plan a lui Bagoly este de a face turul României pe două roţi.

Bejegyzés navigáció