Folytatódnak a tüntetések a libanoni fővárosban is, ahol több mint negyven ember megsérült a rendfenntartó erőkkel történt összecsapásokban hétfő este. Hét ember kórházba került – számolt be a helyi vöröskereszt. A tájékoztatás szerint a hatóságok katonai és rendőri erőket vetettek be a rend helyreállítására.

Hétfőn ismét nagy tömeg gyűlt össze Bejrút központjában. Az embereket fellelkesítette az, hogy lemondott a Haszan Diáb miniszterelnök vezette kormány a múlt kedden történt robbanás miatt. Az ellenzék vezetői azonban követelik a parlament feloszlatását előre hozott választások kiírását. Azt is követelik, hogy induljon nemzetközi vizsgálat a kikötői robbanás ügyében, amelyben augusztus negyedikén több mint 2700 tonna, évek óta a kikötőben tárolt ammónium-nitrát robbant fel. Legkevesebb 160 ember meghalt, mintegy hatezren megsérültek, és százezrek otthona vált lakhatatlanná.

A Lebanon Debate című híroldal hétfő este azt írta, a kormány távozásának egyik oka az volt, hogy a testületen belül sem volt egyetértés a nemzetközi szakértők bevonásáról a kikötői robbanás vizsgálatába.