• Judecătoria Braşov a decis, ieri, în primă instanţă, eliberarea condiţionată a lui SZŐCS Zoltán, unul dintre cei doi secui condamnaţi cu acuzaţia de terorism. Minuta sentinţei a fost publicată pe portalul instanţelor de judecată din România. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de trei zile de la data publicării. La data de 4 iulie 2018, BEKE István, preşedintele organizaţiei municipale Târgu Secuiesc a Mişcării de Tineret 64 de Comitate (HVIM) şi Zoltán Szőcs, liderului organizaţiei transilvănene a HVIM au fost condamnaţi, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, la câte cinci ani de închisoare cu executare, cu acuzaţia de terorism şi de instigare la terorism.
  • INTERVIU cu preşedintele Asociaţiei Culturale Strazsa din Tg. Secuiesc FERENCZ Attila, care organizează ateliere de învăţare a meseriilor vechi la Plăieşii de Jos, judeţul Harghita. Asociaţia înfiinţată în urmă cu 5 ani a fost nevoită din cauza pandemiei să-şi amâne cea de-a III-a ediţie a taberei de meştesugărit din iunie pentru începului lunii septembrie.
  • Astăzi la ora 15 are loc inaugurarea traseului VIA TRANSILVANICA din zona județelor Mureș și Harghita. Totodată va fi lansată aplicația Via Transilvanica, urmată de un tur ghidat.

Bejegyzés navigáció