Megígérte nekik, hogy elemzik annak lehetőségét, hogy csökkentsék az intenzív osztályon dolgozó orvosok munkaidejét, illetve emeljék a betegszállítóknak, ápolóknak és más technikai személyzetnek járó pótlékokat.

A kormányfő szerint, megoldás lehetne, ha az intenzív terápián a védőfelszerelésben eltöltött három munkaóra után szünetet tartanának az orvosok, majd újra munkába állnának. Ami a személyzethiányt illeti ezeken az osztályokon, azt ideiglenes áthelyezéssel oldaná meg, mivel nem jelentkezett elég önkéntes a hatóságok felhívására. A miniszterelnök úgy gondolja, megoldható volna, hogy az altatóorvosok az ideiglenes áthelyezéssel járó 50%-os bérpótlékot azon felül kapják, ami egyébként is jár nekik munkahelyi kiegészítésként.

A miniszterelnök ugyanakkor bejelentette, hogy emelni fogják az Egészségügyi igazgatóságon dolgozó orvosok bérét. Ami a kisegítő személyzet javadalmazását illeti, a szakszervezet azt kérte, hogy idéntől adják meg azt az emelést, amely a bértörvény szerint 2022-től járna az egészségügyben dolgozó, nem orvosi személyzetnek. Ludovic Orban azt mondta: megvizsgálják az esetleges bevezetésnek a költségvetésre gyakorolt hatását, és azt követően dönthetnek az intézkedésről.