Guvernul de la Budapesta acordă peste 6,2 milioane de euro în sprijinul comunităţilor maghiare de peste hotarele Ungariei. Vor primi finanţare, printre altele: Asociaţia Maghiară a Persoanelor cu Deficienţe de Vedere din Transilvania, Centrul de Etnosporă şi Pelerinaj din Deva, Fundaţia Colegiului “Bethlen Gábor” din Aiud și programul de pregătire profesională “Inteligent pe meleagurile natale” din Târgu Mureş.

Peste 3 zile (11-19 iulie 2020) începe a 40-a ediție a Festivalului de Muzică Veche din Miercurea Ciuc. Programul festivalului include o expoziție în aer liber, diverse concerte, un tur muzical memorial, o degustare de vinuri, prezentări ale videoclipurilor de concerte și demonstrații de instrumente. Programele vor fi derulate în conformitate cu măsurile de protecție și securitate aplicabile. Numărul locurilor la concerte va fi limitat în funcție de spațiu, scaunele putând fi ocupate în ordinea sosirii publicului.

Curtea Constituţională a României discută sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, asupra Legii pentru declararea datei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon.

 REPORTAJ despre experienţele, învăţăturile, plusurile şi minusurile aşa-numitei „educaţie digitală” a ultimelor 3 luni. Vorbim cu părinţi (din Oradea şi Odorheiu Secuiesc), elevi (din Tg. Secuiesc), educatoare (din jud. SM), consilier scolar (din Odorheiu Secuiesc) si profesori (din Tg. Secuiesc, M-Ciuc şi Cluj).

Bejegyzés navigáció