• Noua Strategia Națională de Apărare, adoptată de Parlament ieri, nu mai tratează comunitățile etnice minoritare la capitolul vulnerabilități sau riscuri, atrage atenția deputatul UDMR BENKŐ Erika care și-a manifestat totodată satisfacția că „bloggerul antimaghiar”, Dan Tănasă, nu a fost ales că membru în Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
  • Liceele tehnologice au înregistrat rate de promovare foarte mici sau chiar promovabilitate zero, arată rezultatele bacalaureatului publicate de Ministerul Educației. Există 17 licee cu predare în limba maghiară în care rata de promovare a depășit 85%.
  • REPORTAJ despre experienţele, învăţăturile, plusurile şi minusurile aşa-numitei „educaţie digitală” a ultimelor 3 luni. Vorbim cu părinţi (din Oradea şi Odorheiu Secuiesc), elevi (din Tg. Secuiesc), educatoare (din jud. SM), consilier scolar (din Odorheiu Secuiesc) si profesori (din Tg. Secuiesc, M-Ciuc şi Cluj).
  • Institutul Balassi din Bucureşti își încheie programul “Miercurea de film” de pe siteul Institutului cu filmul polițist al regizorului și scenaristului Gigor Attila: “Investigatorul” (ora 18:00).
  • Guvernul ungar va lansa „în curând” un apel de proiecte pentru a încuraja investiţii de aproximativ 140 milioane euro (50 de miliarde de forinţi) ale companiilor ungare în străinătate, a anunţat Levente Magyar, secretar de stat pentru relaţii cu Parlamentul ungar al Ministerului Economiei şi Afacerilor Externe.

Bejegyzés navigáció