Világszerte mintegy 7,9 millió személyt fertőzött meg az új koronavírus és több mint 433 ezer ember halálát okozta – áll az amerikai Johns Hopkins Orvosi Egyetem ma reggeli nyilvántartásában. Az Egyesült Államokban hamarosan 2,1 millió fertőzött személy lesz, közülük 115 ezer hunyt el. A legfrissebb adatok szerint az utóbbi 24 órában 382 halottat jelentettek, és a France Press szerint ez az utóbbi hetekben jegyzett legalacsonyabb szám.

A helyzet tovább romlik Dél-Amerikában. Brazíliában több mint 867 ezer fertőzött személy van és 43 ezer halottról beszélnek. Az elhunytak száma Mexikóban is meghaladta a 17 ezret. Itt 15O ezer fertőzöttet tartanak nyílván, Kolumbiában pedig több mint 5O ezret. A helyzet súlyos Peruban is, ahol 23O ezer esetről tudnak, illetve Chilében, ahol majdnem 175 ezer fertőzés történt.

Pekingben több szigorítással és széleskörű teszteléssel igyekeznek kiküszöbölni a koronavírus-járvány újabb hullámát, miután csaknem nyolcvanan megfertőződtek egy nagybani élelmiszerpiacon. A Peking déli részén található, 107 hektáros piac a főváros mellett több észak-kínai tartományt is ellát élelmiszerrel.