• Astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție va avea loc recursul procesului TŐKÉS László contra Klaus Johannis. Preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania se va prezenta, în compania  avocat dr. Kincses Előd, în calitate de reclamant. Klaus Johannis i-a retras d-lui Tőkés distincția Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler printr-un decret dat în 4 martie 2016.
  • Conducătorii Bisericilor istorice maghiare din Transilvania s-au rugat pentru întărirea solidarităţii naţionale şi pentru un viitor binecuvântat într-o declaraţie comună, emisă cu ocazia centenarului Tratatului de la Trianon. Episcopii au insistat: nu doresc să adâncească doliul şi sentimentul pierderii la centenarul dictatului de la Trianon, ci în primul rând se roagă pentru întărirea solidarităţii naţionale şi pentru un viitor binecuvântat.
  • Gruparea naţionalistă Asociaţia Calea Neamului, renumită pentru acţiunile sale desfăşurate în cimitirul militar din Valea Uzului, va sărbători centenarul Tratatului de la Trianon la Sfântu Gheorghe. Asociaţia a anunţat că va sărbători cu un program de poezie şi muzică românească, organizat azi, în faţa statuii ecvestre a lui Mihai Viteazu.
  • INTERVIU cu președintelui Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, Dr. Dragoș Anastasiu despre introducerea sistemului de muncă flexibilă, Kurzarbeit, care este absolut necesar pentru România, mai ales prin prisma faptului că perioada de acordare a indemnizației de șomaj tehnic suportată de stat se apropie de sfârșit.
  • Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează „Joia literară” cu scriitoarea Berg Judit, într-un material video realizat de Călin Georgescu, reprezentant al Editurii Aramis, cu participarea Cristinei Poterăşoiu din partea Editurii Aramis, a scriitoarei Berg Judit şi a traducătoarei Bara Hajnal – ora 18:00
  • INTERVIU cu Valentin Alfery şi Dušana Baltić despre un performance de dans contemporan subacvatic, care face parte din seria de evenimente online găzduite de Forumul Cultural Austriac din Bucureşti (FCA). „Zeitgeist” (Spiritul timpului) poate fi urmărit pe site-ul FCA în zilele de 5,6 şi 7 iunie. Spectacolul este o creaţie a companiei de dans contemporan Hungry Sharks fondată în 2011 la Viena de către Valentin Alfery, coregraf, şi Dušana Baltić, producătoare.
  • Autorităţile ungare au constatat o nouă creştere a numărului cazurilor de trecere ilegală a frontierei, motiv pentru care au fost trimişi mai mulţi poliţişti şi militari la graniţe.

Bejegyzés navigáció