Mai adásunkban beszámolunk a növénytermesztésben tapasztalt gyergyószentmiklósi Bara tanya „magvető” kezdeményezéséről, a Székelyudvarhelyen házhoz rendelhető helyi termékek és termények iránti megnövekedett keresletről a karantén idején, valamint egy csíkszeredai közösségi kert létrehozásáról.

A gyergyószentmiklósi Bara tanya létrehozói kertészkedésre biztattak  mindenkit a karantén ideje alatt is. Ezt elősegítve egy nem mindennapi kezdeményezést indítottak útjára.

Megnövekedett az érdeklődés Székelyföldön is a házhoz rendelhető helyi termékek, zöldségek, palánták iránt. A székelyudvarhelyi Helyénvaló Helyi találkozó hely és webáruház tapasztalatairól Molnár Judith projektvezető számol be.

Az utóbbi időben egyre több olyan kezdeményezés, projekt lát napvilágot, amely a környezettudatos hozzáállásra ösztönöz (hulladéktermelés csökkentése, komposztálás, kiskertes kertészkedés). A Csíkszeredai komposzt-expressz és a Care2Travel Egyesület egy közösségi kert létrehozásán munkálkodik, ahol a lelkes érdeklődők saját kis veteményest alakíthatnak ki magunknak.

Hallgassa meg a mai műsort!

Közösségi kert Csíkszeredában