Rendeletben fogadta el a tanügyminisztérium az érettségi vizsga ütemtervét. Az első vizsga – a román nyelv és irodalom – dátuma június 22-én lesz. A beiratkozásokat június 3-a és 10-e között szervezik meg. Június 11-e és július 7-e között kerül sor a nyelvi és digitális kompetenciák értékeléséere és elismerésére az első félévi jegyek alapján. A nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok június 23-án írásbeliznek anyanyelvük irodalmából. Június 24-én a szaknak megfelelő kötelező, 25-én pedig a választott tantárgyból írnak a végzősök.

Az eredményeket június 30-án 12 óráig teszik közzé. Ugyanaznap 16 és 20 óra között, illetve másnap, július elsején 8 és 12 óra között lehet benyújtani az óvásokat. Az óvások eredményeit július 5-éig teszik közzé.

A járvány okozta helyzet miatt vizsgaközpontnak minősülhet minden olyan oktatási intézmény, ahol legalább 30-an iratkoznak be az érettségire. A vizsgaközpontban biztosítani kell a személyek közötti 2 méteres minimális távolságot. Ugyanakkor csak az az iskolaépület működhet vizsgaközpontként, amely megfigyelő kamerákkal van ellátva.