Az amerikai Johns Hopkins Egyetem adatai szerint világszerte 5 millió 100 ezer személynél mutatták ki az új koronavírust, 333 ezren pedig életüket vesztették. 

Az Egyesült Államokat sújtotta a leginkább a járvány, mintegy 1 millió 600 ezer kimutatott fertőzéssel és 94 ezer elhalálozással. 

A negatív rangsorban a második helyen Oroszország található 317 ezer esettel, harmadik pedig Brazília 310 ezer fertőzéssel. 18 ezer 500 esettel Brazília rekordot döntött az elmúlt 24 órában regisztrált pozitív tesztek tekintetében. 

A statisztikák a kontinensek tekintetében Európában mutatják a legnagyobb számú elhalálozást, 170 ezer személy vesztette életét. Nagy Britannia mögött Olaszország a második helyen áll a Covid-19 betegségben elhunyt személyek tekintetében, azonban elképzelhető, hogy a halálesetek száma jóval nagyobb a regisztráltnál. A Román Rádió helyszíni tudósítója szerint a hatóságok tegnap este bejelentették, hogy a 32 ezer 486 hivatalosan elhunythoz hozzá kellene adni még 19 ezer életét veszített személyt.