A május 4. és 10. közötti időszakban, immár a második egymást követő héten csökkent az újonnan diagnosztizált koronavírusos esetek száma, mutat rá az Országos Közegészségügyi Intézet elemzése.

A legtöbb megbetegedést Neamţ, Suceava, Bákó és Galac megyében, valamint Bukarestben jegyezték, és minden hetedik fertőzött az egészségügyi személyzet közül került ki a tanulmány szerint. A betegek átlagéletkora 48 év, miközben az elhunytaké 68 év. A halálos áldozatok többsége más betegségben is szenvedett, 61 százalékuk férfi volt.

A Covid-19 betegek száma átlépte tegnap az 16.000-as küszöböt, miután az elmúlt 24 órában újabb 224 fertőzést jelentettek Romániában.

228 személyt intenzív osztályon ápolnak, és mintegy 8000-en már meggyógyultak, és elhagyhatták a kórházat. Közben 1036-ra nőtt a koronavírus halálos áldozatainak száma, miután tegnap este újabb húsz fertőzött haláláról számolt be a Stratégiai Kommunikációs Csoport. Az áldozatok közül tíz férfi, tíz nő, életkoruk 27 és 90 év között volt. Valamennyien más betegségekben is szenvedtek.