Boris Johnson brit miniszterelnök múlt héten arról beszélt, hogy vasárnap enyhíteni fognak a szigorításokon, valójában ezek az intézkedések nagyon óvatosak, és  nem is érvényesek a teljes Nagy Britanniára.

Mától visszatérhetnek a munkahelyükre azok, akiknek munkavégzése otthonról nem megoldható.

Boris Johnson az építőipari és a feldolgozóipari munkavállalókat említette azok között, akikre ez az enyhítés kiterjed, de közölte: a kormány mindenkit arra buzdít, hogy ne tömegközlekedési
eszközzel, hanem inkább saját autóval, illetve ha lehetséges, gyalog vagy kerékpárral közlekedjen. A kormányfő bejelentette azt is, hogy szerdától korlátlanul lehet a szabadban tartózkodni és sportolni. A brit miniszterelnök közölte azt is: a kormány úgy ítéli meg, hogy legkorábban június 1-től fokozatosan hozzá lehet kezdeni a boltok megnyitásához, és az általános iskolai alsó tagozatok egyes évfolyamainak diákjai is visszatérhetnek az iskolákba. Ezután, legkorábban júliusig remélhetőleg meg lehet kezdeni egyes vendéglátóhelyek újranyitását is, de csak akkor, ha a járványügyi mutatók ezt lehetővé teszik.
Boris Johnson hangsúlyozta, hogy az enyhítésekre vonatkozó terv egésze feltételes, és ha a járvány újból terjedni kezdene, a kormány habozás nélkül újabb szigorításokat fog bevezetni.
Észak-Irország, Wales és Skócia három héttel meghosszabbította a szükségállapotra vonatkozó eddig is érvényes szabályokat, és nem vezetett be semmilyen enyhítő intézkedést.