Az Újraindítjuk Romániát című dokumentum szerint a Szociáldemokrata Párt azt javasolja, hogy a munkaadók havi 2.250 lejt kapjanak három hónapig, és minden munkavállaló, aki újra munkába áll, havi 1.000 lejt kapjon ugyancsak három hónapig, azzal a feltétellel, hogy a munkahelyeket a támogatás lejártát követően legalább egy esztendeig megtartja. Ugyanakkor a Szociáldemokrata Párt elképzelése szerint év végéig fel kell függeszteni a jövedelemadót, a járulékokat és a helyi adókat az idegenforgalmi ágazatban működő vállalkozásoknak, a szállításban, a vendéglátóiparban, a szépségápolás területén működő cégeknek, valamint a szabadfoglalkozású munkavállalóknak, amennyiben megtartják a munkahelyeket, és ki kell dolgozni egy támogatási rendszert, amely segíti az embereket abban, hogy elbírják a magasabb energia- és gázszámlákat.
Egy másik javaslat szerint háromhónapos időszakra havi 700 lej támogatást kapnának azok a háztartások, amelyek havi jövedelme nem éri el az 1500 lejt, és 300 lejt azok, amelyek jövedelme 1501 és 2000 lej között van havonta. A támogatást fizetési utalványok formájában adnák, és kizárólag élelem és gyógyszer vásárlásra lehetne felhasználni.
A PSD azt is javasolja, hogy a koronavírus-járvány által érintett vállalatok hat hónapra kamatmentesen újraütemezhessék adótartozásukat, legfeljebb 1,7%-os kamattal kapjanak kölcsönt az állami bankoktól. A szociáldemokraták azt is szeretnék, ha az exportot 100%-os állami garanciával és meghosszabbított türelmi idejű kölcsönökkel támogatnák, hogy rugalmas rendelkezésekkel kössék a Start Up Nation program szerződéseit, és enyhítsék a pénzügyi akadályokat azáltal, hogy szavatolják, hogy a hitelintézetek felvásárolják a kis- és középvállalkozások követeléseit.
Hozzanak létre egy 500 millió lej értékű állami segélynyújtási keretet az aszály vagy a világjárvány által sújtott mezőgazdasági termelők támogatására – áll a Szociáldemokrata Párt gazdaságélénkítő javaslatcsomagjában.
Továbbá szeretnék, hogy függesszék fel a közlekedési ágazat illetékeit, duplázzák meg a Roncsprogram költségvetését, és tegyék kötelezővé, hogy az állami intézmények kizárólag román gyártású gépkocsit vásárolhassanak a Roncsprogram Plusz keretében. A Szociáldemokrata Párt a tízszeresére emelné a háztartási gépek roncsprogramjának keretösszegét, és lehetővé tenné, hogy a vakációs csekkeket 2021. december 31-éig lehessen felhasználni, illetve egymilliárd eurós alap létrehozását javasolja, amelyből a következő tíz évben a fürdőtelepüléseket fejlesztenék.