Elutasította ma a képviselőház jogi bizottsága a közigazgatási törvénykönyvet módosító RMDSZ-tervezetet – közölte Cristina Trăilă. A nemzeti liberális párti képviselő Facebook-bejegyzésében azt írta: a PNL igénylésére tűzték a szakbizottság ülésének napirendjére az “alkotmányellenes” tervezetet, amely bizonyos településeken kötelezővé teszi a magyar nyelv hivatalos nyelvként való használatát, valamint a magyar és a székely zászló kitűzését.

A képviselő hangsúlyozta: a Szociáldemokrata Párt a szenátusban “nyíltan támogatta” az RMDSZ által újraírt közigazgatási törvénykönyvet, ami azt bizonyítja, hogy a székelyföldi autonómiastatútum tervezetének képviselőházi hallgatólagos elfogadása nem volt véletlen. “A PNL elutasít minden olyan tervezetet, amely Románia szuverenitására tör, függetlenül attól, hogy hány titkos egyezség köttetik ezek támogatására” – írta Cristina Trăilă, nemzeti liberális párti képviselő.

A közigazgatási törvénykönyv módosításáról szóló tervezetetet a szenátus hallgatólagosan elfogadta, de a képviselőház szavaz róla döntő házként. (Agerpres)