Világszerte majdnem 3,2 személy fertőződött meg az új koronavírussal, a járvány halálos áldozatainak száma elérte a 228 ezret a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint. A világjárvány leginkább az Egyesült Államokat sújtotta, ahol a fertőzöttek száma meghaladja az egymilliót, a halálos áldozatoké pedig a 60 ezret.

Európában Olaszországban, Nagy-Britanniában, Spanyolországban és Franciaországban az összes halálos áldozat száma meghaladja a 100 ezret, a fertőzötteké pedig a 770 ezret. A járvány által leginkább sújtott Spanyolországban és Olaszországban a helyzet stabilizálódott, az elhalálozások és az új fertőzöttek száma jelentősen csökkent a járvány csúcsidőszakához képest, így a hatóságok enyhítettek a korlátozásokon.

Magyarországon majdnem 2800 a fertőzöttek és több mint 300 a halálos áldozatok száma. Itt a jövő héttől függesztenek fel bizonyos korlátozásokat – jelentette be Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette, Budapesten, ahol a legtöbb megbetegedés történt, a korlátozások érvényben maradnak. A Román Rádió tudósítója, Emil Groza szerint Orbán Viktor elmondta, vidéken a nyitvatartási idő korlátozása nélkül működhetnek majd az üzletek, megnyithatnak a vendéglők és a kávézók teraszai, illetve megnyitnak a szabadtéri strandok. A magyar miniszterelnök hozzátette, kötelező marad a megfelelő távolság megőrzése és a védőmaszkok viselése az üzletekben és a közszállítási eszközökben. Nem változik a 65 év felettiekre vonatkozó előírás sem, amelynek értelmében ez a korosztály csak 9-12 óra között mehet az élelmiszer üzletekbe és gyógyszertárakba.