A parlament elfogadta azt a szociáldemokrata kezdeményezést, amelynek örökösödési nyugdíjat biztosítanak a koronavírus-járvány elleni küzdelemben elhunyt egészségügyi alkalmazottak házastársának és gyerekének. A juttatás értéke az elhunyt utolsó havi bére 75 százalékának felel meg.

Ugyancsak döntő házként fogadta el a képviselőház azt a jogszabályt, amelynek értelmében 10 százalék kedvezményt kapnak, akik idejében, azaz májusban kifizetik a telekadót. A felsőházi honatyák arra is rábólintottak, hogy bárki élhet a hiteltörlesztési moratóriummal függetlenül attól, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt csökkent-e a jövedelme.

A Szociáldemokrata Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség és az RMDSZ a plénumban is fenntartotta, hogy a hiteltörlesztési moratóriumot alkalmazni kell a hátralékkal rendelkező hitelesekre is, illetve a magánszemélyek mellett a cégek is élhessenek a lehetőséggel. A kormányzó Nemzeti Liberális Párt azonban populizmussal vádolta a szociáldemokratákat, és alkotmányossági óvást helyezett kilátásba. A Szociáldemokrata Párt honatyái azonban hangsúlyozták, hogy a módosítások az állampolgárok és a cégek javát szolgálják, a koronavírus-járvány miatt ugyanis nehéz helyzetbe kerültek, ezért fontos, hogy segítséget kapjanak.

A Nemzeti Liberális Párt a taláros testület elé viszi azt a törvényt is, amely a szükségállapot lejárta után hat hónappal meghosszabbítja a helyi választottak mandátumát.