A világjárvány mérlege közelíti a 38 ezer halottat, a fertőzöttek száma pedig meghaladta világszerte 786 ezret. A meggyógyultak száma csaknem 166 ezer, körülbelül 14 ezerrel több, mint tegnap reggel – olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem honlapján. A fertőzés 178 országban van jelen.

Továbbra is súlyos a helyzet Olaszországban, ahol az elmúlt napban több mint 800-at halálos áldozatot regisztráltak. Az újonnan diagnosztizált 1650 eset csökkenést mutat, és ha folytatódik a tendencia, az igazolja az olasz hatóságok által elrendelt korlátozások eredményességét. A mindössze ezer lakosú Vatikánból újabb, immár a hetedik fertőzést jelentették az este.


Spanyolország a harmadik az Egyesült Államok és Olaszország után, ahol a korona vírusos fertőzöttek száma csaknem 3 ezerrel meghaladta a kínait, vagyis a 85 ezer főt. Itt további 7700 ember vesztette életét, ami 900-zal több, mint tegnap. Németországban eddig csaknem 67 ezren fertőződtek meg, azonban az elhalálozási ráta itt továbbra is kisebb, mint más országokban, – összesen 645 eset. Ugyanakkor Franciaországban a tegnap az eddigi legtöbb elhalálozást regisztrálták egy nap leforgása alatt, 418-at. Itt a fertőzöttek száma meghaladta a 45 ezret, a halottaké a 3 ezret. Magyarországon 492 főre nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb beteg, így 16 főre nőtt az elhunytak száma.


Az Egyesült Államokban már csaknem 165 ezer fertőzött személy van. Az elhunytak száma meghaladta a 3 ezret. A leginkább érintett államt továbbra is New York állam.