Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma 724 945-re nőtt ma reggelre szerte a világon a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A halálesetek száma 34 041, és 152 314 ember meggyógyult.

Ausztráliában lassult a fertőzés terjedésének üteme, a naponta észlelt új fertőzések száma csaknem fele a korábbinak. A kormány 130 milliárd ausztrál dolláros gazdasági csomagot fogadott el annak érdekében, hogy az emberek a koronavírus-járvány ideje alatt is kapjanak fizetést. Ausztráliában eddig nagyjából 4200 pozitív koronavírus-tesztet és a járvánnyal összefüggésben 18 halálesetet jegyeztek fel a hatóságok. Új-Zélandon tegnap hunyt el az első áldozat a Covid-19 miatt, a fertőzöttek száma pedig 514. Dél-Koreában mára enyhén csökkenő tendenciát mutatott az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma, Szöulban és környékén azonban egyre több csoportos fertőzésre bukkantak. Indiában a járvány okán három hétre elrendelt kijárási korlátozásoknak köszönhetően szegények milliói kerültek lehetetlen helyzetbe. Sokan nem tudnak ennivalót vásárolni, a munka nélkül maradt vendégmunkások pedig esetenként több száz kilométert kénytelenek gyalogolni, hogy hazatérhessenek. Az egészségügyi minisztérium közlése szerint Indiában eddig 1071 koronavírusos esetet észleltek, és 29 halálesetet tulajdonítanak a fertőzésnek. Japánban mára 1896-ra emelkedett a jelentett fertőzöttek és 67-re a halálesetek száma. Délkelet-Ázsiában jelenleg Malajziában van a legtöbb fertőzött, csaknem 2500-an kapták el a vírust. A korlátozások megszegése miatt ott fél év börtön is járhat.  

Az új koronavírus Európában továbbra is Olaszországban és Spanyolországban a legelterjedtebb, ahol immár több mint 97 ezer, illetve 80 ezer fertőzöttet tartanak nyilván, de az egy országban regisztrált legtöbb fertőzött az Egyesült Államokban van, ahol 120 ezer fölött áll az esetek száma. Olaszországban 887-en, Spanyolországban pedig 832-en vesztették életüket tegnap. A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint ma délelőtt Németországban 62 435 fertőzöttet tartottak nyilván, ami – 8,2 százalékkal – több az egy nappal korábbi számoknál. A vírus okozta betegségben (Covid-19) elhunytak száma 433-ról 541-re emelkedett tegnap óta. Hollandiában mára meghaladta a tízezret az igazolt fertőzöttek száma, ezzel jelenleg 10 930 nyilvántartott fertőzött van az országban. Az új koronavírus okozta betegségből eddig összesen 353 ember gyógyult meg.