Újabb intézkedéseket és pontosításokat jelentett be vasárnap esti sajtótájékoztatóján Marcel Vela belügyminiszter a 4-es számú katonai rendelet ismertetésével. A legfontosabbak:

– A 65 év felettiek az orvosi szolgáltatásokat a nap teljes időszakában igénybe vehetik.

– A 65 év felettiek 20-21 óra között is kimehetnek a háziállatok igényeit ellátó tevékenységekre, ebben az esetben nincs szükség egyéni felelősségvállalási nyilatkozatra.

– A kereskedelmi egységek 11-13 óra között lehetőleg részesítsék előnyben a 65 év felettiek kiszolgálását.

– A szükségállapot alatt az elektromos energia, gáz, távfűtés, köztisztaság díját nem lehet megemelni a mai, március 29-i ár fölé.

– Akik az otthoni elszigetelést megszegik, azonnal intézményes karanténba kerülnek, és minden ezzel járó költséget állniuk kell.

– A szállítók esetében: az országba bejövő kamionosonak 3 lehetőségük van – a munkáltató biztosítja a helyszínt, ahol 14 napos elszigetelődésbe vonulhat, otthon a családjával együtt vonul önkéntes karanténba, vagy pedig a sofőr kérheti elszigetelését egy hotelszobában. Ugyanez vonatkozik a pilótákra és a légi személyzetre.

– Az országos energetikai rendszerben nélkülözhetetlen munkát végző személyzetet a munkahelyen vagy külön erre kialakított helyen különítik el.

– Március 31-től kezdve fertőtlenítőszereket helyeznek el a tömbházak bejáratánál, és időszakos fertőtlenítést végeznek.

– Az orvosok számára kérésre hotelszobákat biztosítanak, ahol a pihenőidejüket tölthetik.

– Pontosították a 3 embernél nagyobb csoportok kialakítására vonatkozó tiltást: ez a gyalogos közlekedésre vonatkozik, a tömegközlekedési eszközökön a többi távolságtartási előírás betartásával 3-nál többen is utazhatnak együtt.