Újabb 380 román állampolgárt szállított haza a hadsereg Olaszországból. A kormány arra számít, hogy a következő időszakban továbbra is nagy számban érkeznek haza román vendégmunkások a vörös zónába sorolt országokból.

A vendégmunkások két szállítógéppel érkeztek mára virradó éjjel a Konstanca megyei „Mihail Kogălniceanu” légitámaszpontra – közölte megye prefektusát idézve az Agerpres.

Az idézett forrás szerint az újonnan érkezőket intézményes karanténba helyezik, mindenkit a lakhelye szerinti megyében. További mintegy 400 Olaszországból hazaszállított román állampolgárt a Konstanca megyei bázis közelében szállásolták el 14 napra. Ők a karantén időszak lejárta után utazhatnak haza.

További 365 román szezonmunkás tegnap este érkezett haza Velencéből a román külügyminisztérium által bérelt repülőgéppel.

A kormány arra számít, hogy a következő időszakban továbbra is nagy számban érkeznek haza román vendégmunkások a vörös zónába sorolt Olaszországból, Németországból és Franciaországból. Erről a miniszterelnök beszélt pénteken késő este, a belügyi és egészségügyi miniszterrel lezajlott találkozóját követően.

Ludovic Orban elmondta: tárgyaltak a második vonalba tartozó kórházak felkészítéséről, illetve az ellátmányok szállításának tervéről. Beszéltek ugyanakkor annak a lehetőségéről is, hogy további biológiai szigetelősátrakat gyártsanak Romániában.