• Liderul UDMR, Kelemen Hunor, consideră că întreprinderile mici şi mijlocii sunt cele mai afectate de această criză, iar mediul de afaceri are nevoie de un sprijin financiar consistent din partea statului. Kelemen: IMM-urile reprezintă baza economiei româneşti.
  • UDMR propune amânarea alegerilor locale cu șase luni, până în luna octombrie, considerând că prioritățile momentului sunt sănătatea populației în contextul pandemiei de coronavirus și salvarea economiei.
  • În Ungaria, obligaţia returnării împrumuturilor şi dobânzilor aferente pentru creditele contractate, de către persoane fizice şi companii, este suspendată până la sfârşitul anului, a anunţat premierul ungar Viktor Orbán.
  • Vârstnicii din Băile Tuşnad sunt ajutaţi de Primărie să se aprovizioneze cu alimente şi medicamente, astfel încât să limiteze ieşirile din casă şi să fie protejaţi de infecţia cu noul coronavirus – a declarat primarul staţiunii, Albert Tibor.
  • O suprafaţă totală de 45 de hectare de vegetaţie uscată a ars într-o singură zi, în Harghita. Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ‘Oltul’ Harghita, în cursul zilei de marţi au fost semnalate arderi necontrolate. Cea mai mare suprafaţă afectată de incendii este la comuna Lunca de Jos, unde au ars 30 de hectare de vegetaţie uscată şi în comuna Lupeni, unde au fost incendiate zece hectare. În majoritatea cazurilor, cauza probabilă de incendiu a fost focul deschis în aer liber, lăsat nesupravegheat.
  • Potrivit sentinţei definitive a Curţii de Apel Tg. Mureş, primarul comunei harghitene Corund nu trebuie să plătească amendă pentru afişarea, pe faţada primăriei, a inscripţiei „Községháza”, respectiv pentru presupusa neexecutarea sentinţei anterioare în aceeaşi speţă.

Bejegyzés navigáció