Mától átcsoportosítják a rezidens orvosokat, illetve az önkéntes munkát végző diákokat – közölte tegnap este a belügyminisztérium katasztrófavédelmi igazgatóságának vezetője. Raed Arafat bejelentette: a sürgősségi osztályok, az intenzív terápiás részlegek és járványos betegségek osztályán dolgozó minden rezidens orvosnak meg kell szakítania más területeken folytatott gyakornoki tevékenységét, és vissza kell térnie saját osztályára.

A belgyógyászati és családorvosi rezidenseknek szintén meg kell szakítaniuk gyakornoki tevékenységüket más szakágakban, és jelentkezniük kell a közegészségügyi igazgatóságon, ahol a sürgősségi osztályokra, sürgősségi ügyeletekre vagy ambuláns betegellátókra osztják be őket.

Az egyetemi központokban a negyedéves és annál magasabb évfolyamokon lévő orvostanhallgatókat önkéntes alapon helyezik el a sürgősségi ügyeleteken, amennyiben azok kapacitása ezt megkívánja.

Ugyanez történik azokon a településeken is, ahol középiskola utáni egészségügyi oktatás zajlik, itt a másod- és annál magasabb évfolyamokon lévő diákok végezhetnek önkéntes munkát, amennyiben az egészségügyi hatóságoknak szükségük van segítségre. (Agerpres)