Újabb tizenhárom koronavírusos megbetegedést igazoltak mára virradóan, ezzel 95-re emelkedett a koronavírussal diagnosztizált személyek száma Romániában – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Előbb négy Olaszországból érkezett személyről, egy 32 éves temesvári férfiről és egy 41 éves ugyancsak temesvári nőről derült ki, hogy pozitív a tesztjük, ők március 12-én érkeztek, illetve két lugosi lakos, egy 33 éves nő és egy 36 éves férfi, akik pénteken jöttek haza, szintén fertőzöttnek bizonyult. Ezt követően egy 32 éves karánsebesi nőnél, aki március 10-én jött haza Olaszországból, és egy 34 éves bukaresti férfinál, aki március 9-én érkezett Londonból mutatták ki a vírus jelenlétét. A 89. fertőzött egy 49 éves Bihar megyei nő volt, aki március 10-én tért haza Olaszországból.

Ma hajnalban további hat személyt diagnosztizáltak koronavírus-fertőzéssel. Lebetegedett egy egyéves bákói kisgyerek, akit meglátogatott a március 3-án Olaszországból hazajött nagynénje, aki egyelőre tünetmentes. Kimutatták a vírust egy 41 éves iaşi-i nőnél is, aki Dubajból tért haza, Iaşi és Bukarest között ingázik, és március 9-étől járt munkába. A legutóbbi négy eset egy 64 éves Neamţ megyei nő, aki március 9-én tért haza Olaszországból, egy 42 éves iaşi-i nő, aki Franciaországból jött haza, egy 27 éves nő és egy 44 éves férfi Krassó-Szörény megyéből, akik Olaszországból jöttek haza és Dâmboviţa megyében vannak karanténban. (Agerpres)