• La Librăria Cărtureşti Verona va fi lansat astăzi, ora 19.00, volumul ”Academia politică de la Aiud. Deținuți politici în România anilor ’80”, de BORBÉLY Ernő, apărut la Editura Polirom, ediţie îngrijită de Dalia Báthory și Andreea Cârstea, cuvînt‑înainte de Szőcs Géza. Evenimentul este organizat de Consiliul Național Maghiar din Transilvania și realizat cu sprijinul Guvernului Ungariei.
• Filmul maghiar „Valan – Valea îngerilor”, în regia lui BAGOTA Béla şi a cărui acţiune se petrece în Transilvania, a câştigat două premii la prestigiosul festival internaţional de film de la Porto.
• UDMR anulează toate festivitățile prevăzute pentru 15 martie, ziua internațională a maghiarilor, pentru a contribui prin aceasta la eforturile de limitare a răspândirii coronavirusului.
• Premierul ungar, Viktor Orbán va efectua o vizită oficială la Chișinău, înainte de sfârșitul lui martie. Va fi cel de-al doilea contact moldoveano-ungar la nivel înalt în decurs de câteva săptămâni, după vizita ministrului de externe moldovean, Aureliu Ciocoi, la Budapesta.

Bejegyzés navigáció