• Institutul Balassi din Bucureşti marchează, astăzi, aniversarea a 30 de ani de la prima apariţie a două reviste literare din Cluj, ‘Helikon’ şi ‘Apostrof’, reviste ale Uniunii Scriitorilor din România. Invitați: Ion Vartic, redactor fondator al revistei Apostrof, Karácsonyi Zsolt, redactor şef al revistei Helikon. Moderator: Răzvan Voncu, istoric și critic literar, redactor-șef al revistei România Literară, directorul de programe externe ale Uniunii Scriitorilor din România (sediul Institutului, ora 19.00).
• Manifestările dedicate Zilei Libertăţii Secuilor, inclusiv Marşul Secuilor, care erau programate în data de 10 martie, la Târgu-Mureş, vor fi anulate în urma măsurilor luate de autorităţi pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în România.
• Există şanse reale pentru ca Papa Francisc să accepte invitaţia la Congresul Euharistic Internaţional, care va avea loc la Budapesta. Papa va celebra cel puţin slujba de încheiere (misa „Statio orbis”) a evenimentelor, prevăzută pentru data de 20 septembrie.
• INSERT cu europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR, PPE) despre gândirea ecologică, provocările legate de climă și de mediu.
• Curtea de arbitraj de la Washington a respins pretențiile de 9 miliarde de lei formulate de Ioan și Viorel Micula împotriva României. Frații Micula ar trebui să returneze României 75% din costurile suportate de statul român în acest proces. Decizia instanței încheie soluționarea litigiului inițiat de Ioan și Viorel Micula în anul 2014, în baza Tratatului Suedia – România. Oamenii de afaceri, care au și cetățenie suedeză, au susținut că România și-a încălcat obligațiile internaționale în temeiul Tratatului, nereușind să aplice legile privind impozitarea băuturilor spirtoase și prin adoptarea unui nou regim de prețuri pentru apa minerală.

Bejegyzés navigáció