A Stratégiai Kommunikációs Csoport mai jelentése szerint harmincnyolc személy van jelenleg karanténban az országban koronavírus-veszély miatt, 11.311-et pedig otthonukban különítettek el és tartanak megfigyelés alatt.

A csoport szerint jelenleg országos szinten 6 koronavírussal fertőzött személy van, de az elsőként diagnosztizált páciens már meggyógyult és kiengedték a kórházból. A másik 5 pácienst a kolozsvári, temesvári és iaşi-i járványkórházban kezelik, egészségi állapotuk jó. A közlemény rámutat ugyanakkor, hogy ki fogják engedni a japán kórházból azt a két román állampolgárt, akiknél korábban koronavírus-fertőzést mutattak ki, és időközben meggyógyultak. A két személy visszatér Romániába. A Stratégiai Kommunikációs Csoport ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy kizárólag hivatalos forrásokból tájékozódjanak a témáról, információkért az erre a célra létesített zöld számot hívják.

A külföldön élő román állampolgárok a +4021.320.20.20-as telefonszámon érdeklődhetnek a megbetegedés megelőzésének módjáról.