14 tagállamban és egy tengerentúli területen, Amerikai Szamoán tartanak előválasztásokat. A nap végén valószínűleg kirajzolódik majd, hogy várhatóan ki lesz a Demokrata Párt jelöltje a november 3-án esedékes elnökválasztásokon.

Mivel a republikánus táborban az újraválasztására készülő Donald Trumpnak ezúttal lényegében nincs vetélytársa, mindenki a demokratákra figyel. Ott az elnökjelölt-aspiránsok száma lényegesen megcsappant az utóbbi napokban. A szombati dél-karolinai előválasztás kudarca után előbb Pete Buttigieg, egy indianai kisváros volt polgármestere, majd Amy Klobuchar minnesotai szenátor jelentette be, hogy visszalép a jelöltségért folyó vetélkedéstől. Mindketten az Obama-kormányzat egykori alelnökét, Joe Bident biztosították nyilvánosan is a támogatásukról.

Így már csak négy demokrata párti politikus kéri a választók rokonszenvét és támogatását: Biden mellett Bernie Sanders vermonti és Elizabeth Warren massachusettsi szenátor, valamint a milliárdos Michael Bloomberg, New York város volt polgármestere.