• Săptămâna sunetului va fi marcată și la București. Ungaria este reprezentată la acest eveniment de KOVÁCS Balázs filosof, artist sonor, profesor la Universitatea din Pécs. Artistul va vorbi, printre altele, despre ecologia acustică la Institutul Francez (7 martie, ora 16.00). Începând din 2020 Săptămâna Sunetului a intrat sub înalt patronajul UNESCO World.
• 41 de tineri cu posibilități materiale reduse au primit sprijin pentru obținerea permisului de conducere în cadrul Programului Permis pentru Viitor, organizat în fiecare an de Fundația pentru Comunitate. INSERT cu ANDSRÁS Imre, președintele fundației.
• Pentru o perioadă nedeterminată Ungaria suspendă accesul imigranţilor în zona de tranzit pentru a proteja cele 321 de persoane care se află deja acolo, dar şi pentru siguranţa Ungariei. Budapesta consideră că există o legătură între coronavirus şi migraţia ilegală, deoarece majoritatea migranţilor ilegali provin din Iran sau au trecut prin Iran. Iranul fiind unul dintre focarele de infecţie cu coronavirus unde au existat multe îmbolnăviri şi decese.
• Compania aeriană Wizz Air anulează cursa Debrecen-Milano începând cu data de 16 martie 2020.
• Mai mult de 100 de persoane au participat duminică, în București, la un protest organizat de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş și Asociaţia „Calea Neamului” împotriva promulgării Coduuil administrativ, prin care, susțin ei, limba maghiară devine a doua limbă oficială în stat.
• Poliţia greacă a recurs duminică din nou la gaze lacrimogene împotriva migranţilor care forţează pătrunderea în Grecia pe la frontiera terestră cu Turcia, în timp ce în insulele greceşti a crescut de asemenea numărul migranţilor care debarcă şi s-au înregistrat incidente, potrivit agenţiilor Reuters, EFE şi AFP.

Bejegyzés navigáció