Belehajtott egy autós a tömegbe hétfőn egy farsangi felvonuláson a németországi Volkmarsenben, többen megsebesültek – közölte a területileg illetékes észak-hesseni rendőrkapitányság. A közlemény szerint a gépkocsi vezetőjét a helyszínen elfogták.

A gázoló egy 29 éves férfi, környékbeli, német állampolgár, a helyszínen elfogták. Pontos indítéka még nem ismert. Az első médiajelentések még arról szóltak, hogy nincsenek arra utaló jelek, hogy tette merénylet, vagyis politikai vagy vallási indíttatású bűncselekmény.

Roviddel később azonban egy rendőrségi szóvivő a helyszínen közölte, hogy szándékos volt a tömeges gázolás.

A Hessen tartományi közszolgálati médiatársaság (Hessischer Rundfunk – HR) jelentése szerint legkevesebb 13 ember sebesült meg, köztük gyerekek.

Egy ezüst színű kombi Mercedes hajtott a kisvárosban összegyűlt emberek közé, akik a farsangi időszak legfontosabb napjaként számon tartott húshagyó kedd előtti hétfő (Rosenmontag) alkalmából tartottak felvonulást. Az autó nagyjából 30 métert tett meg az emberek között, vezetője – egy 20 és 30 év közötti férfi – még gázt is adott, amikor közéjük hajtott.