• Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR a declarat ieri că ordonanţa de urgenţă privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate este neconstituţională, nu are avizul Consiliului Legislativ şi permite o serie de abuzuri, precum urna mobilă pe străzi în ziua votului, la ora 22.00, dar şi influenţarea alegătorului în secţiile de votare.
  • Silviu Purcărete va regiza la Timişoara renumita operă clasică a scriitorului maghiar Madách Imre, „Tragedia omului”. Spectacolul, a cărui premieră este programată la începutul lunii martie, va fi pus în scenă de o echipă din care fac parte
    oameni de teatru de renume internaţional, ca scenograful Dragoş
    Buhagiar, compozitorul Vasile Şirli şi dramaturgul Visky András. La realizarea premierei de la Timişoara participă întreaga echipă a teatrului maghiar de la Timişoara.
  • Parlamentul Ungariei ar putea asigura sprijin pentru iniţiativa cetăţenească europeană privind regiunile naţionale, iniţiată de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS), printr-un proiect de hotărâre care a fost iniţiat de cinci partide din Ungaria. Proiectul a fost depus de către partidele guvernamentale (Fidesz şi KDNP), respectiv partidele din opoziţie Jobbik, Partidul Socialist Maghiar (MSZP) şi „Politica poate fi şi altfel” (LMP).
  • Colegiul Naţional ‘Székely Mikó’ din Sfântu Gheorghe îşi suspendă integral cursurile, până la începutul săptămânii viitoare, din cauza răspândirii infecţiilor respiratorii, informează conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna. De asemenea, în următoarele două zile vor fi suspendate cursurile în patru clase de la Liceul de Arte ‘Plugor Sandor’ din municipiu.
  • Reportaj de la cea de a IV-a editie a balului ceangailor din Bucuresti.

Bejegyzés navigáció