Tízezer lejre bírságolta a Realitatea Plus televíziót az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) egy magyarellenes felhangokkal tűzdelt műsor miatt.

Az audiovizuális tanács szerint az Octavian Hoandră által moderált műsorban olyan információkat közöltek, hogy Erdélyben olyan magyar „grófok” örököseinek szolgáltattak vissza javakat, akik háborús bűnösök voltak és „részt vettek az észak-erdélyi mészárlásokban”, és az egész folyamat mögött tulajdonképpen az a szándék áll, hogy Magyarország megszerezze Erdélyt.

A műsorban azt állították, hogy a korrupt bírók Erdély területének 80%-át eladták – mondta Borsos Orsolya-Éva, a tanács tagja. A stúdió képviselői azzal védekeztek, hogy a meghívott ügyvédek azt állították, hagy vannak bizonyítékaik, a tanács azonban úgy ítélte meg, hogy a televízió megsértette az audiovizuális szabályozás arra vonatkozó előírását, hogy biztosítani kell a tények és a vélemények egyértelmű megkülönböztetését, illetve a tájékoztatásnak tisztességesnek, ellenőrzöttnek, pártatlannak és jóhiszeműnek kell lennie.