A hivatalos adatok szerint ezer fölé emelkedett a koronavírus okozta betegség halálos áldozatainak száma Kínában. Tegnap 108 újabb haláleset történt az országban, és ezzel a halottak száma 1016-ra nőtt. A fertőzöttek száma egy nap leforgása alatt 2478-al emelkedett, összesen 42 638 fertőzöttről tudnak már a hatóságok, és 3996-an gyógyultak meg.

A halottak és a fertőzöttek zöme továbbra is a Kína középső részén fekvő Hupej tartományból való, ahonnan elindult a járvány.

Hongkongban ugyanakkor mára virradóra evakuáltak egy társasházat, több mint száz lakóját helyezték karanténban, miután két lakóról kiderült, hogy koronavírussal fertőzöttek. Hongkongban az elmúlt egy nap alatt hat új vírusfertőzést erősítettek meg, ezzel 42-re nőtt a fertőzöttek száma.

Közben a japán hatóságok kedden bejelentettek, hogy evakuálni akarják a Tokió mellett Jokohama partjainál veszteglő, karantén alá helyezett Diamond Princess üdülőhajó fedélzetén lévő idős utasokat, mert leginkább rájuk jelent veszélyt a kór. Sokan közülük stresszes állapotba kerültek a karantén okozta bezártság miatt.